020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Västsverige

Blogg - Västlänken vår möjlighet

Alla känner apan och aporna på Borås djurpark känner till västlänken. En 8 kilometer lång tågtunnel under centrala Göteborg som minst sagt har rört upp känslor. 

LOs Jämlikhetsturné på Viskadalens folkhögskola

17 december nådde LOs landsomfattande turné med Jämlikhetsutredningen sitt slutmål på Viskadalens folkhögskola. Här är en video av föreläsningen från Anna Almqvist och en inedning med LOs 2e vice ordförande Berit Müllerström.

Lönegapet mellan arbetare och tjänstemän ökar

En ny rapport från LO visar att lönegapet mellan arbetare och tjänstemän är lika stort som det var på 1930-talet. Här i Västsverige tjänar en tjänsteman över 12 000 kronor mer än en arbetare.

Ny webbplats för kompetensråden

Branscher, företag, utbildningar och strategiska parter samverkar idag för att råda bot på kompetensbristen. LO Västsverige är en av parterna och nu finns även detta arbete på webben!

Pressmeddelande: Chockbesked för Tidaholm när 600 jobb hotas

600 jobb riskerar att flytta från Tidaholm när Nobia fattat beslut om att flytta sin produktion till en ny anläggning som ska byggas söder om Jönköping. GS-fackets klubbordförande på Marbodal, Claes Schoultz säger att 600 jobb motsvarar sju Torslandafabriker i Göteborg.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Ta tillbaka jämlikheten

Sverige var en gång världens mest jämlika land. Men något hände. Vårt samhälle delades upp i de som har och de som inte har.

Nyhetsbrev från LO Västsverige
Prenumerera på vårt nyhetsbrev