020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Västsverige

Fackligt jämställdhetsseminarium

Välkommen på en heldag om jämställdhet i LO Västsveriges regi! Den sjätte mars ses vi i Borås för att tillsammans ta del av LOs Jämställdhetsbarometer, fördjupa oss i varför jämställdhet är en facklig fråga och delta i workshops på jämställdhetsteman

På cykeln mot nya medlemsmål

På Kommunal Väst pågår en annorlunda utmaning. Sedan den första januari har avdelningsordförande, Anna Skarsjö, gått/cyklat/sprungit 1 kilometer per nyvärvad medlem. Fast ibland har det ersatts med annan motsvarande fysisk aktivitet.

Blogg - 200 kom till Biltemas årsmöte i Halmstad!

Häromdagen fick jag både göra ett arbetsplatsbesök och vara ordförande på ett årsmöte! Bägge delarna ägde rum på Biltema i Halmstad.

50 miljoner kronor mer till fackets medlemmar

Fackets juridiska byrå ökade ersättningarna till fackliga medlemmar med 50 miljoner kronor förra året. Nästan hela ökningen gick till medlemmar i LO-förbunden.

Blogg - Sjuksköterskor är inte LO-medlemmar

Blogg av LO-distriktets ordförande Christine Marttila, undersköterska.

Jag vet att de flesta av er som läser det här inlägget brinner för att stärka välfärden, det gör jag med, en generell välfärd är den absolut viktigaste klassutjämningen vi har i Sverige och den behöver stärkas.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Ta tillbaka jämlikheten

Sverige var en gång världens mest jämlika land. Men något hände. Vårt samhälle delades upp i de som har och de som inte har.

Nyhetsbrev från LO Västsverige
Prenumerera på vårt nyhetsbrev