Vi håller på att bygga om vår hemsida och uppskattar att du tar dig tid att svara på några frågor. Dina svar hjälper oss att göra sajten ännu bättre. Tack på förhand!
De fackliga utbildningarna är en del av stommen i det fackliga arbetet i samhället, på arbetsplatser och i skolor.
Enligt studieledighetslagen har du rätt till ledigt för att delta i fackliga kurser.
LO har gemensamt tagit fram ett kurspaket för dig som är ung och vill veta mer om facket. Kurserna är kostnadsfria och du får ersättning för förlorad arbetsinkomst. Du har rätt enligt lagen att få ledigt från jobbet för att gå på en facklig utbildning.
Gesine Kaiser, Byggnads Väst, är årets skyddsombud 2023 i LO-distriktet i Västsverige.
LO-distriktet i Västsveriges representantskap ställer sig bakom följande uttalande: I Sverige ska alla som jobbar ha svenska kollektivavtalade löner och villkor.
Ta det tillbaka var temat när LO-distriktet bjöd in ledande företrädare för arbetarrörelsen i Västsverige till konferens.
PRESSMEDDELANDE: Nu startar fackligt samarbete för minskade risker
När LO-distriktet gör sin delårsavstämning sticker verksamheten för unga ut!
Det här är en kortversion av rapporten Vad krävs för en rättvis klimatomställning?
Den omställning av samhället som behövs för att bromsa klimatförändringarna har redan börjat, men blir alltmer akut och takten behöver öka.
Medellönen för samtliga anställda var 37 500 kronor i månaden enligt 2022 års lönestatistik. För arbetare var medellönen 29 300 kronor och för tjänstemän 45 100 kronor. Medellönen var alltså 15 800 kronor, eller 54 procent, högre för tjänstemän än för arbetare.
Sveriges jämställdhetsbarometer är LOs årliga jämställdhetsrapport. Den beskriver hur både klass och kön påverkar villkoren i arbetslivet och samhället i stort.
LO-ekonomerna presenterar sin prognos av den ekonomiska utvecklingen i rapportserien Ekonomiska utsikter. Här hittar du en kortversion av prognosen våren 2023.
Inflationen i Sverige fortsätter att sjunka, enligt LO-ekonomernas nya prognos. Samtidigt stiger arbetslösheten.
Vi har byggt upp en välfärd att vara stolta över i Sverige. Välfärden var avgörande för att vårt land blev ett av världens mest jämlika och jämställda länder. Men under de senaste decennierna har skattesänkningar och utveckling av marknadsmodeller prioriterats framför välfärdsreformer för jämlikhet.