Fråga facket Fråga facket

LO Ung utbildningar


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Kvinnlig elektriker
Foto: Lars Forsstedt

LO Ung utbildningar, hösten 2022  

Ta kontakt med din avdelning om du är intresserad av nedanstående utbildningar. Vid frågor kan du kontakta Mia Durys på mia.durys@lo.se.

Länk till folder med aktuella utbildningar för att distribuera på arbetsplatser.

 

Datum

Sista Anmälan

Kurs

Plats

6-7 okt

6 sep

Skolinfoutb

Viskadalen

12-13 okt

12 sep

Om Facket

Digital

20-21 okt

20 sep

Om Samhället

Göteborg

1-2 Nov

1 okt

Om Facket

Göteborg

7-9 Nov (OBS! ändrad tid)

7 okt

Om Rasism

Göteborg

21-22 Nov

21 okt

Om Facket

Göteborg

28-29 Nov

28 okt

Om Feminism

Göteborg

 

 Samtliga kurser är öppna för alla som är under 30 år och vill lära sig mer om facket, politik, främlingsfientlighet eller feminism. Vi har också Skolinformatörsutbildningen, för dig som vill ta steget att bli skolinformatör. 

 

Om Facket

Om Facket är en kurs riktad till dig under 30 år och som vill få en första inblick i den fackliga organisationen, dina rättigheter och skyldigheter, kollektivavtalet och hur du kan påverka både i organisationen och på din arbetsplats. Kursen genomsyras av arbetarrörelsens människosyn, samhällssyn och kunskapssyn

Målgrupp: Medlemmar och blivande medlemmar under 30 år. Kursen omfattar två dagar.

Förkunskapskrav: Inga förkunskapskrav.

 

Om Samhället

Om Samhället är en facklig-politisk medlemsutbildning som riktar sig till dig under 30 år. Kursen ger dig grundläggande förståelse kring svenska modellen, fackets ideologi och roll i såväl samhället som politiken, politiska ideologier ur ett fackligt perspektiv och hur vi kan påverka samhällsutvecklingen.  Kursen genomsyras av arbetarrörelsens människosyn, samhällssyn och kunskapssyn.

Målgrupp: Medlemmar under 30 år. Kursen omfattar två dagar.

Förkunskapskrav: Om Facket eller motsvarande utbildning.

 

Om Feminism

Om Feminism är en temautbildning och riktar sig till dig under 30 år. Kursen handlar om hur feminismen hör ihop med de fackliga värderingarna och den fackliga kampen, vad är kopplingen mellan klass och kön samt beröra de normer som finns i samhället. Kursen genomsyras av arbetarrörelsens människosyn, samhällssyn och kunskapssyn.

Målgrupp: Medlemmar under 30 år. Kursen omfattar två dagar.

Förkunskapskrav: Om Facket och Om Samhället eller motsvarande.

 

Om Rasism

Om Rasism är en temautbildning och riktar sig till dig under 30 år. Efter kursen kommer du få med dig kunskaper kring varför antirasism är en facklig fråga, historien bakom den rasism vi ser idag och din roll i arbetet mot rasism på arbetsplatsen, i facket och i samhället.  Kursen genomsyras av arbetarrörelsens människosyn, samhällssyn och kunskapssyn.

Målgrupp: Medlemmar under 30 år. Kursen omfattar tre dagar.

Förkunskapskrav: ”Om Facket” och ”Om Samhället” eller motsvarande.

 

Skolinformatörsutbildning

Skolinformatörsutbildningen vänder sig till dig som vill prata med skolelever om facket och arbetsmarknaden. Skolinformatör är en viktig roll i LOs och förbundens långsiktiga arbete med att få unga att gå med och engagera sig i facket. Under utbildningen får du möjlighet att förstå rollen som skolinformatör, få verktygen att våga tala/framträda inför grupp, hur man hanterar en skolklass, pedagogik och metodik samt lära dig att planera en klasspresentation. Kursen genomsyras av arbetarrörelsens människosyn, samhällssyn och kunskapssyn.

Målgrupp: Fackligt aktiva medlemmar. Kursen omfattar två dagar (16 timmar).

Förkunskapskrav: ”Om Facket” eller motsvarande kunskaper.