Fråga facket Fråga facket

Skolpresentation

Facket i skolan Dina elever är taggade på att börja jobba och du vill ge dem de bästa förutsättningarna för ett gott arbetsliv. Kanske har de redan börjat arbeta och du hör historier i korridorerna om uteblivna löner och märkliga arbetsuppgifter?


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Det är viktigt att förbereda eleverna inför arbetslivet. Boka en föreläsning av LO så kommer vi till din skola.

LO erbjuder elever trygghet inför ett framtida arbetsliv

Vi vill, precis som du, ge alla elever en trygg grund att stå på när de möter verkligheten utanför skolbänken. Vet dina elever varför det är viktigt att arbeta på en arbetsplats med kollektivavtal? Känner de till riskerna med att provjobba gratis, varför anställningsbevis är så viktigt eller att det finns särskilda regler för den som är under 18 år?

LOs föreläsningar rätar ut frågetecknen.

Intresserad av en föreläsning av LO?

Vi samordnar gratis föreläsningar till elever på gymnasieskolans alla program, SFI och Komvux. Vi anpassar föreläsningen efter era önskemål, men vi rekommenderar minst en timme så att det finns utrymme för elevernas frågor och funderingar.

Går eleverna på ett yrkesprogram så kommer vi göra veårt bästa för att de ska få en föreläsare som själv jobbar inom samma branch och föreläsningen anpassas efter det.

Anmäl ditt intresse i anmälningsfunktionen. Vill du ha en presentation inom tre veckor? Kontakta Alexander Birgersson, alexander.birgersson@lo.se, tel. 0704-231811

Kontakt

Som sagt, föreläsningar bokar du på vår anmälningssida, men om du har frågor om verksamheten så kan du kontakta Alexander Birgersson, alexander.birgersson@lo.se, tel. 0704-231811

Svar på vanliga frågor hittar ni också på sidan Koll på jobbet.