020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Västsverige

Blogg - Provocerande dåligt förebyggande arbete

Vår ombudsman med ansvar för arbetsmiljö, Martin Karlsson bloggar om bristerna i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. I rapport efter rapport pekas brister i dokumentation och riskbedömning ut som ett stort problem.

LOs krav: 3 procent men lägst 783 kronor

LO-förbunden kräver ett löneutrymme på 3 procent. Det innebär 783 kronor i löneutrymme för de som tjänar under 26 100 kronor.

LOs ordförande kandiderar inte till kongressen 2020

LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson har meddelat valberedningen att han inte kandiderar till ordförande för en ny period. Han slutar därmed vid LO-kongressen i juni 2020. 

Undersköterskeupproret är hela LO:s sak

Undersköterskeupproret har protesterat på många platser runt om i landet under en längre tid och på måndag hålls en manifestation på Gustav Adolfs torg i Göteborg. ”Vi är många och vi är arga” lyder undersköterskornas slogan. Och det är med all rätta undersköterskorna är arga och kräver bättre villkor.

Backa ditt skyddsombud! - Blogg

Jag vill hylla alla er skyddsombud som kämpar för en bättre arbetsmiljö på era arbetsplatser! Och glöm inte att fira era skyddsombud den 23/10 som är Skyddsombudens dag, skriver Helen Murray som bland annat är skyddsombud på LO-distriktet i Västsverige.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Mer pengar till pensionen

Den allmänna pensionen är betydligt lägre än dina inkomster när du jobbar. Se till att du jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal. Det gör stor skillnad.

Nyhetsbrev från LO Västsverige
Prenumerera på vårt nyhetsbrev