Fråga facket Fråga facket

Årets Ledstjärna

Annica Falck som bland annat sitter i LO Västsveriges styrelse. Har av Fastighets och LO-Folksam utsetts till Årets ledstjärna. Grattis! Hur känns det?


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Annica Falck från Fastighets
Annica Falck från Fastighets

- Det känns jättebra och att man får en utmärkelse för något man har kämpat länge för. Jag får priset för att jag, tillsammans med Fastighets har kämpat och fått igenom en förändring i sjuk- och efterlevnadsförsäkringen för medlemmar från Samhall.

- Tidigare hade vi en karens på två år om vi blev sjuka. Och även efter två år var det svårt att få ut försäkringspengarna.
- Nu är karensen 90 dagar och det har blivit lättare att få ersättning, bland annat genom att man inte behöver fylla i en hälsodeklaration längre när man tecknar försäkringen.

Varför kämpade du för just detta?
- Det var så orättvist att villkoren skiljde sig åt jämfört med öppna marknaden. Fanns ingen anledning till det.
- Nu känns det skönt att veta att det lönar sig att kämpa mot orättvisor, även om det kan ta lång tid. Och att det lönar sig att kämpa även om man har en funktionsnedsättning.

Prispengarna är på 50 000 kronor, vad ska du göra för dom?
- Bjuda min dotter och hennes familj på middag. Sedan vet jag inte vad jag ska använda resten till. Men inte skor i alla fall även om jag är svag för det!

Så här skriver Fastighets om Annica Falck och om priset:
Årets vinnare av Ledstjärnan är ingen mindre än vår Annica Falk, som är förtroendevald på Samhall. Prissumman delas ut av Folksam-LO Pension och är på 50 000 kr.

Annica har genom sitt fackliga arbete på Samhall övertygat Fastighets och Folksam att ta bort kvalifikationstiden på två år i sjuk- och efterlevnadsförsäkringen. Genom ett oförtröttligt engagemang och ett målinriktat arbete har Annica förbättrat situationen för väldigt många människor med funktionsnedsättning.

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.