Fråga facket Fråga facket

Maria Hallenberg vald till Kommunals förbundsstyrelse

Om oss Maria Hallenberg, ordförande för LO-facken i Norra Bohuslän, valdes igår till Kommunals förbundsstyrelse.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Många nya ansikten i förbundsstyrelsen

Kommunals nya styrelse består till hälften av helt nya ledamöter och kommer tillsammans med Kommunals nya förbundsordförande Tobias Baudin och övriga ledningen att leda Kommunal under den kommande kongressperioden.

Maria Hallenberg från Kommunal Väst är en av de nyvalda i Kommunals förbundsstyrelse. Hon är även ordförande för LO-facken i Norra Bohuslän. 

Vad anser du som den viktigaste frågan för Kommunal under den kommande perioden?

- Så som så många andra redan har sagt är den absolut viktigaste frågan att bygga upp förtroendet för våra medlemmar. Det arbetet har Annelie Nordström redan påbörjat och vi i den nya styrelsen ska fortsätta med och rensa upp för att få en bättre, sundare kultur. Att det är så många nya i styrelsen är en direkt följd av att medlemmarna ville ha förnyelse i vår organisation. 

Vilka sakfrågor ligger dig allra närmast? 

- Jag arbetar som djurskötare och kommer från den privata sektorn inom Kommunal. Jag kommer att jobba för att Kommunal uppmärksammar de privatanställda ännu bättre. Jag själv kände först inte igen mig i Kommunals organisation. Då hade jag två val: antingen gå hem och blunda för allting eller engagera mig i dessa frågor. Jag valde det sistnämnda – och på den vägen är jag nu. 

Vi gratulerar Maria för en plats i Kommunals förbundsstyrelse! 

 

Saara Pennanen Axelsson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.