Fråga facket Fråga facket

Vårt serbiska systerprojekt under corona

Under många år tid har LO-distriktet drivit projekt i samarbete med Olof Palmers center i den serbiska provinsen Vojvodina. När coronan nådde Serbien så reagerade myndigheterna med strikta regler och upp till 60 timmars utegångsförbud.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Under många år tid har LO-distriktet drivit projekt i samarbete med Olof Palmers center i den serbiska provinsen Vojvodina. När coronan nådde Serbien så reagerade myndigheterna med strikta regler och upp till 60 timmars utegångsförbud. Nu har reglerna lättats och livet håller på att återgå till det vanliga.
Men Serbien var redan innan pandemin ett fattigt land med stora utmaningar framför sig. Regeringen är i och för sig demokratiskt vald men det finns stora problem med korruption och hot mot de som opponerar sig mot den sittande regimen. Och risken är så klart att allt detta kan förvärras i pandemins spår.
Aida Zekić är programhandläggare för Västra Balkan på Olof Palmers internationella center. Här berättar hon om situationen utifrån Olof Palmes interntationella centers perspektiv.

Goran Milić ordförande för SSSV (motsvarande en lokal LO-organisation i Vojvodina). Här kan du ta del av hans upplevelser och tankar under pandemin (svensk text).

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.