Fråga facket Fråga facket

Uppsökeri på Landvetter

Igår var LO-disktriktet på Landvetter för att diskutera fackliga frågor med personalen på flygplatsen.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Några av alla entusiastiska informatörer.
Några av alla entusiastiska informatörer. Foto: Sara Håkansson

Härligt mottagande

Tillsammans med Seko, Handelsanställdas förbund, Hotell- och restaurangfacket och Transportarbetareförbundet var LO-distriktet ute på uppsökeri, som en del i Landvetter projektet. Besöket var uppskattat och intresset hos personalen på Landvetter var stort. Över 150 personer från olika branscher tog sig tid att lyssna och ställa frågor om fackföreningsrörelsen och vikten av att organisera sig.

Viktigt med engagemang

Landvetter är idag arbetsplats för omkring 3500 anställda, och när utbyggnationen av Airport City är färdig kommer drygt 11000 människor arbeta på flygplatsen. För att alla dessa människor ska få en god arbetsmiljö och trivas på jobbet krävs samordning, något som är lättare att uppnå om det finns ett utbredd fackligt engagemang bland medarbetarna.

Landvetter hyser redan idag många av LO-förbundens medlemmar, men omsättningen på flygplatspersonal är i regel stor, och många arbetar för externa bolag. Uppsökeriverksamheten är därför en fantastisk möjlighet att nå ut till nykomlingar på flygplatsen, men också för att få tillfälle att träffa LO-medlemmar.

LO-medlemmarna fick glada nyheter

Personalen som arbetar på Landvetter kommer från olika håll i Västsverige, och fackliga utbildningar i Göteborg är inte alltid en optimal lösning.  En särskild medlemsutbildning kommer därför hållas för personalen. Utbildningen kommer att äga rum på flygplatsen, för att göra den mer lättillgänglig för alla medlemmar som bor utanför Göteborg.

Datum för medlemsutbildningen är 3-5 november, och anmälan måste ske senast 25 september till kajsa.lackovic@gmail.com.

 

Sara Håkansson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.