Fråga facket Fråga facket

Tung dag i Hylte

Ytterligare en pappersmaskin ska stoppas i Hyltebruk och 140 personer riskerar att bli arbetslösa. LO-distriktets ordförande Christine Marttila kommenterar.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Det är ett tungt besked i en kommun där arbetslösheten redan är hög och andra arbetsgivare är svåra att hitta på nära håll.
‒ Strukturomvandlingen i samband med Coronapandemin är skoningslös och den här gången drabbar det Hylte. Nu gäller det för kommun, region, Arbetsförmedling och andra berörda att verkligen kliva fram och stötta de som förlorar sina jobb. De behöver stöd, utbildning och möjlighet att hitta nya jobb så fort som möjligt, säger Christine Marttila, ordförande för LO-distriktet i Västsverige.

Om 140 personer får gå i Hylte går att jämföra med om 7 000, eller ungefär halva Volvo Cars, i Göteborg skulle bli arbetslösa.

‒ Det här är ett oerhört jobbigt år för många som blivit arbetslösa och andra som lever i osäkerhet om deras jobb kommer att finnas kvar. Att i det här läget diskutera lagstiftning om försämrad anställningstrygghet är väldigt fel, säger Christine Marttila.

Staffan Lindström
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.