Fråga facket Fråga facket

Ta det tillbaka - Ledningskonferens 2025

Ta det tillbaka var temat när LO-distriktet bjöd in ledande företrädare för arbetarrörelsen i Västsverige till konferens.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Bilder från Ta det tillbaka konferensen 231025
Bilder från Ta det tillbaka konferensen 231025

Dagen var fylld av samtal och inspiration av bland andra

  • Patrik Jerksten från Byggnads pratade om att gå från förvaltning till agitation och information, från Kramporganisation till Kamporganisation, från Solodaritet till Solidaritet.
  • Carin Wallenthin från LO-distriktet i Småland-Blekinge pratade om sina facklig-politiska handslag och det hårda arbete som behövdes på vägen dit men också vilka resultat det leder till nu.
  • Johan Enfeldt från LO pratade om den facklig-politiska handboken som snart är redo att användas av alla som har politiska uppdrag.
  • Anders Lindberg, politisk chefredaktör på LO, pratade om hotet från SD och hur arbetarrörelsen tappat de unga eftersom vi har tappat kampen om väljarna på internet.

Här nedan kan ni se LO-distriktet i Västsveriges ordförande Christine Marttilas inledningsanförande på konferensen. Gör det!

LO-distriktet kommer att följa upp konferensen för att stärka motståndskraft och framåtanda i den västsvenska arbetarrörelsen.

Staffan Lindström
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.