Fråga facket Fråga facket

Samtalskampanj i startgroparna

Med 19 500 genomförda samtal så är det en bit kvar till målet på 80 000 för Västsverige. Så LO-distriktet i Västsveriges valledare, Robert Andersson, tycker att nu är det hög tid att sätta fart!


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Under LO Västsveriges ledningskonferens passade vi på att ringa medlemmar!
Under LO Västsveriges ledningskonferens passade vi på att ringa medlemmar!

— Vi har alla möjligheter att nå upp till målet på 80 000 samtal med våra förbundsmedlemmar före valdagen, säger Robert Andersson, men vi måste genomföra fler samtal under varje kampanjperiod.

LO ska genomföra totalt 500 000 samtal under valrörelsen. Samtalen är en del valkampanjen och man vet att de 240 000 samtal man gjorde under förra valet gav resultat – de som fick ett samtal röstade i högre utsträckning på socialdemokraterna än de som inte fick.

Maria Hallenberg är ordförande för LO-facken i Munkedal-Sotenäs och är en av de som både ringer och genomför samtal med Kommunals medlemmar i Västsverige:
— Jag ringer upp och presenterar mig, och säger att jag ringer från deras fackförbund Kommunal. Sedan berättar jag om vilka frågor Kommunal driver i valrörelsen: Vinster i välfärden, avskaffa allmän visstid och avdragsrätt för fackavgift och a-kassa. Och då känns det ju bra att kunna berätta att regeringen redan har infört avdragsrätt för fackavgiften, så det är bara a-kassan kvar!

Ofta hör man ju att människor inte är intresserade av att prata politik, tycker du att det stämmer?
— De jag ringer till är intresserade. Ibland hör jag att de inte brinner för just våra tre valfrågor men då ställer jag mer frågor och så får jag reda på vilket område de brinner mest för. Och så har vi samtalet utifrån det istället – det viktigaste är att hitta det som engagerar dom.

Blir inte folk sura när du ringer och stör?
— Nä, inte alls!

Här hittar du när du kan vara med och ringa i din kommun!

 

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.