Fråga facket Fråga facket

På cykeln mot nya medlemsmål

På Kommunal Väst pågår en annorlunda utmaning. Sedan den första januari har avdelningsordförande, Anna Skarsjö, gått/cyklat/sprungit 1 kilometer per nyvärvad medlem. Fast ibland har det ersatts med annan motsvarande fysisk aktivitet.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

På cykeln över Älvsborgsbron och på crosstrainern på gymmet!
På cykeln över Älvsborgsbron och på crosstrainern på gymmet!

Anna Skarsjö har hela tiden hållit sina följare på Facebook uppdaterade om hur det går. Den 4 januari kunde man bland annat en till ur styrelsen hade anslutit:


”4 januari kl. 21:02  
11 nya medlemmar idag. 8 km blev promenerade. Sedan 1h badminton med de bästa. Elpida slöt upp med mig idag i utmaningen om 1km för varje nyvärvad medlem i Väst. Liksom med kollektivavtalet så blir vi bara starkare av att vara fler, 2 klarar mer än 1. 100% organisationsgrad ger bättre avtal än om det bara är 50% på våra arbetsplatser. Sjukt kul är utmaningen. På tisdag är det dags för #arbetsplatstisdag igen och då ska jag se till att ställa frågan till alla som ännu inte fått den. 😊💪
#avtalsrörelse2020”

Utmaningen fortsätter i februari men i månadsskiftet januari/februari hade hon avverkat 365 kilometer men låg då 24 kilometer back som tas igen nu under februari.

Flera avdelningar

- Idéen kommer ursprungligen från Avdelning Sydväst som körde detta i december och det var så himla inspirerande. Ett annorlunda sätt att sätta fokus på den viktiga medlemsvärvningen. Och vem vill inte se sin ordförande plågas?! Och utöver oss är det fyra-fem ytterligare avdelningsordförande som också gör detta.

Du kör ju februari också, hur ser planen för resten av året ut?
- Det får vi se, men det är himla kul och det är så många som hejar på en!

Hoppas på att inte orka med

Har du något mål?
- Målet är att jag helt enkelt inte ska mäkta med för värvningen tagit sådana proportioner. Vilket är en vinst i sig. Men jag bjuder upp till match ska de veta. Vi har gått plus nu sedan september så vi är på god väg att komma upp i riktigt stort antal nya medlemmar i Avdelning Väst.

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.