Fråga facket Fråga facket

LO-distriktets ordförande hälsar från Almedalen

Fackligt och politiskt Nu pågår politikerveckan i Almedalen. LO-distriktet i Västsverige är med. Vår ordförande Dan Gabrielsson vill se mer satsningar på infrastruktur.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Sverige ska satsa på infrastruktur

–Vi är en viktig faktor för att skapa infrastruktursatsningar. Vi har träffat Region Dalarna och diskuterat järnvägssatsningar genom Dalarna ner till Västsverige, till hamnen bland annat. Vi gör allt för att man gör infrastruktursatsningar, främst järnväg. Även från Norge, från Oslo ner till Göteborg. Jag tror att vi med alla krafter kan påverka de här möjligheterna. Vi måste helt enkelt våga göra större investeringar – och det innebär att våga låna för framtiden, säger Dan Gabrielsson i Visby. 

Vi är en motpart till borgerligheten

Dan Gabrielsson märker även hur borgerligheten är på oss arbetarrörelsen med att de vill ha lägre ingångslöner.

–Vi har en svensk modell som vi är stolta över. Det är inte så att våra medlemmar har för höga löner, tvärtom, de har för låga löner. Vår uppgift som LO-organisation är att stärka våra medlemmar och särskilt de som har ingångslöner. Ingångslönerna ska upp istället för ner.

Dan Gabrielsson hälsar till Socialdemokraterna:

– Jag vill att socialdemokratin sätter ner foten och visar för svenska folket att nu är det framtid som gäller. Och att socialdemokraterna är det partiet som kan leda oss framåt." 

Se hela intervjun här. 

 

 

Saara Pennanen Axelsson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.