Fråga facket Fråga facket

Låt Coronastöden vara kvar!

Svenskt Näringsliv och LO har olika åsikter i många frågor men i den här frågan är vi eniga. Så länge Coronapandemin påverkar möjligheter för företag och anställda att köra på för fullt så vill vi att regeringen har kvar sina stöd. Vi vill därför se en förlängning av stöden i minst ett halvår till.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Rudolf Antoni och Christine Marttila
Rudolf Antoni och Christine Marttila

˗ Det handlar inte minst om att stöden behövs där man är dubbelt drabbad just nu. I gränstrakterna mot Norge i Strömstad och i Dalsland behövs besked om att korttidspermitteringarna kan fortsätta. Annars blir konsekvenserna oerhörda, säger Christine Marttila, ordförande för LO Västsverige.

Hela landet är drabbat men utmed gränsen mot Norge är det inte bara omsättningen som sjunker. Det är hela samhället.
˗ Företag behöver kunna veta om de kan överleva ett halvår till. Därför behöver regeringen komma med ett besked om att stöden blir kvar till dess att Coronapandemins effekter är borta säger Rudolf Antoni, regionchef på Svenskt Näringsliv Västra Götaland.

Att den här frågan är något som förenar LO och Svenskt Näringsliv beror på att den påverkar både företag och anställda
˗ Det finns många som är uppsagda som kan få ha jobbet kvar om korttidspermitteringarna får vara det. Det är bra för samhället, säger Christine Marttila.
˗ Om jobben räddas kvar kan företagen inte bara överleva utan även snabbt få upp farten när pandemin väl är över, säger Rudolf Antoni.

Staffan Lindström
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.