Fråga facket Fråga facket

Hallå där, Ingrid Andreae!

Efter tre år som både politisk tjänsteman och kommunalråd för Socialdemokraterna i Göteborg är Ingrid Andreae tillbaka på LO Västsverige. Nu som ombudsman med ansvar för det facklig-politiska området samt Skaraborg. Senast arbetade Ingrid Andreae med fackliga studier på distriktet.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

- Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på LO distriktet. Jag har varit borta i tre år och fått mycket ny erfarenhet som jag tar med mig in i organisationen.

Vad ska du jobba med?
- Jag ska. framförallt, jobba med de facklig-politiska frågorna. Det är ett långsiktigt och viktigt verktyg för att påverka politiken i våra medlemmars intresse. Den facklig-politiska samverkan står inför en del utmaningar, och jag ser framemot att ta tag i dessa.

Vad är det du har gjort i Göteborgs stadshus?
- I stadshuset har jag arbetat mycket med utbildningsfrågor. Både som politisk sekreterare, och nu senaste tiden som kommunalråd. Göteborg är en segregerad stad, där vi måste anstränga oss till det yttersta för att alla barn och unga ska få en likvärdig utbildning. Jag tycker vi har kommit långt i den frågan under den här mandatperioden.

Vad ser du mest fram emot?
- Nu i början ser jag mest framemot att återuppta alla de gamla kontakterna som jag tidigare haft i mitt arbete som ombudsman, men också förstås att skapa nya. Det här jobbet handlar ju mycket om att odla goda relationer med människor. Det är förutsättningen för att få något gjort.

Viktigaste facklig-politiska frågan?
- Det är nog att få igång det politiska intresset och samtalet på våra arbetsplatser. Det har vi sagt i många år nu, men i det politiska klimatet som vi lever i just nu så kan vi inte vänta längre. Detta förutsätter att vi har många förtroendevalda på arbetsplatserna som känner sig trygga att föra sådana samtal.

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.