Fråga facket Fråga facket

Följ med på ett annorlunda Första maj!

Att vi inte kommer kunna demonstrera som vanligt på Första maj har vi ju vetat om ett tag. Och det alternativ som finns är en digital manifestation. Men LO-facken i Melleruds ordförande, Anders Tuten Andersson, var mer kreativ än så.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

- Ja bil kan man ju köra. Man behöver ju inte vara så många i varje bil så då kommer vi kunna hålla oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger han.
Och det tyckte LO Västsverige var en så bra idé så vi kommer att livesända från Dalsland den 1 maj!

Nu kör vi!

Och så klart är det inte vilka bilar som helst:
- Framför allt blir det veteranbilar, gamla amerikanare. Det blir en bilkavalkad med både röda fanor och LO-flagg. På det här sättet kan en hel del delta och de som vill titta på kan sprida ut sig längs vägen.

Anders Tuten Andersson kör själv Cadillac Eldorado 63.
- Vi kommer börja i Mellerud klockan 12 efter att Socialdemokraterna och LO har sänt klart (mer om det hittar du här). Sedan går färden vidare till Åsensbruk och Rostock.

Alla LO-facken i Dalsland deltar

Samtliga LO-fack i Dalsland kommer att vara med. Och det kommer vara minst en amerikanare från varje fack. Och förhoppningsvis några till.
- Det viktiga är att vi gör något. Att vi visar att arbetarrörelsens frågor är viktiga. Kanske ännu mer under corona än tidigare. Det är LOs medlemmar som står längst fram i ledet. Det är butiksbiträden, undersköterskor, lastbilschaufförer, servicepersonal och många fler som både möter coronasmittan dagligen eller har förlorat sitt arbete på grund av smittan. Det känns viktigt att vi står upp för dem, säger Anders Tuten Andersson.

Kommer med tårta

Det blir flera annorlunda inslag i sändningen på LO-distriktets Facebook. Ett är att det förutom bilkavalkaden så kommer man kunna se och höra företrädare från olika håll i Västsverige första maj-tala. Ett annat är att det kommer delas ut tårta till personal och boende på kommunens äldreboenden under bilfärden.

- Kortegen kör via samtliga äldreboenden i Melleruds kommun, där vi bjuder de gamla och personal på tårta och vid passagen på lämpligt sätt visar vår uppskattning av de insatser som de gamla gjort för vårt samhälle. Även personalen på respektive boende kommer att uppmärksammas. Samtliga deltagare kommer att sitta kvar i sina bilar under hela kortegen och vi kommer inte att samla människor i grupp någonstans, säger Anders Tuten Andersson.


Datum: 1 maj
Tid: kl 12:00-14:00 ca
Plats: https://www.facebook.com

 

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.