Fråga facket Fråga facket

Många besökte Euroskills

- Det har varit helt fantastiska dagar, sammanfattar Anna Palmér, ansvarig för Euroskills 2016, vi har haft ungefär 15 000 besökare i LOs monter varje dag och våra yrkesambassadörer har fått svara på mängder av frågor kring facket och de olika yrkena.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Euorskills gick av stapeln 1-3 december med tävlande i olika yrken från 27 europeiska länder. Allra flest medaljer fick Österrike men Sveriges landslag gjorde bra ifrån sig med totalt sex medaljer. Daniel Carlberg från Kungälv tog brons i murning.

2017 hålls Worldskills i Abu Dahbi och där kommer Sverige så klart vara representerat, vilka som åker är ännu inte bestämt.

- Euro- och Worldskills är superviktiga, säger Anna Palmér, just nu skriker många arbetsplatser efter kompetent arbetskraft, och unga behöver få upp ögonen för dessa yrken. Tävlingarna bidrar både till intresse och höjer statusen – bägge är viktiga delar.

- Under dagarna på Svenska Mässan var det cirka 75 000 personer som besökte mästerskapen, det säger något om att det finns ett stort intresse trots allt!

Här kan du se alla medaljörerna.

 

 

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.