Fråga facket Fråga facket

Demokratiforum 10-11 november

Vad är egentligen demokrati? Hur ser utvecklingen ut? Vad gör förbunden internationellt? Hur stark är demokratin i Sverige? LO distriktet i Västsverige och LO distriktet i Örebro och Värmland bjuder in till ett regionalt ungforum på temat demokrati.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Demokratin är på reträtt. För elva år sedan levde ungefär hälften av mänskligheten i diktaturer – förra året var det 70 procent. I dag räknas endast 14 procent av världens länder som fullgoda demokratier. Arbetarrörelsens kärna handlar om jämlikhet vilket är tätt kopplat till det demokratiska samhället. Rätten av organisera sig, yttrandefrihet och likhet inför lagen. Fackföreningsrörelsen är demokratins katalysator och därför antidemokratiska krafters stora motståndare.
Under två dagar fyllda med kunskap, workshops och panelsamtal samlas unga medlemmar inom LO och SSU. Forumet gästas av eminenta gäster och föreläsare.

Anmäl dig via denna länk
Forumet genomförs på Scandic Billingen i Skövde.

Regionalt ungforum är ett internat som pågår den 10 11 november i Skövde med syfte att fortbilda unga inom arbetarrörelsen samt att stärka det unga fackliga nätverket.

Målgrupp
Medlemmar i LO förbunden och SSU i Västsverige, Örebro och Värmlands län som är 19-30 år och har grundläggande kunskap om facket (till exempel genomfört utbildningen Om facket)
Ekonomi
LO-distriktet står för kostnader för konferens, mat och logi. Deltagare ersätts med förlorad arbetsförtjänst eller utbildningsarvode och eventuell reseersättning från sin organisation
Anmälan
Du anmäler dig till din organisation som sedan lämnar anmälan via länken Vid eventuell överanmälan kommer en prioriteringsordning göras av respektive organisation. En bekräftelse skickas till anmälda
deltagare cirka tre veckor innan forumet.
Sista anmälningsdag är den 7 oktober Anmäl dig via denna länk
Kontakt
Niclas Helander 076-788 89 50 niclas helander@lo se
Mia Durys 072-208 07 62 mia durys@lo se

Staffan Lindström
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.