Fråga facket Fråga facket

Bra fart på UNG-verksamheten

När LO-distriktet gör sin delårsavstämning sticker verksamheten för unga ut!


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Alexander Birgersson, skolorganisatör på LO Västsverige, på Frihamnsdagarna i Göteborg 2023
Alexander Birgersson, skolorganisatör på LO Västsverige, på Frihamnsdagarna i Göteborg 2023

Ingen verksamhet på LO-distriktet led så hårt av pandemin som UNG-verksamheten, både våra kurser med deltagare under 30 och vår skolinformation på gymnasiet tog helt stopp.

Därför är det mycket glädjande att både skolinformationen och UNG-kurserna nu går tydligt framåt i verksamhetsvolym.

- Det är riktigt kul att vår målmedvetna samordning av skolinformationen och det hårda jobb våra skolorganisatörer har lagt ner har gett så positivt resultat på så kort tid, säger Bengt Forsling, distriktschef.

Det har resulterat i att 4 500 elever på gymnasiet, Komvux och SFI i Västsverige har fått information om arbetsmarknaden, kollektivavtalen och facket mellan januari och augusti i år.

- Vi hade tid att ringa en hel del skolor i april och det ledde till en fantastisk volym i maj, Det här får vi försöka hitta mer tid för säger Alexander Birgersson, skolorganisatör på LO-distriktet.

När det gäller UNG-kurserna så är det glädjande att både Om Feminism och Om rasism körde fulltecknade kurser under våren och det ser hoppfullt ut att nå målen på de flesta utbildningar för unga i år.

- Den sammanslagna bilden ger att det just nu är bra fart både inom skola och annan ungverksamhet och att vi gör överlägset flest skolinformationer i landet. Just nu håller ett intensivt arbete med planering av verksamhet inför 2024 på och vi hoppas kunna köra på ännu bättre nästa år, avslutar Bengt Forsling.

Staffan Lindström
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.