Fråga facket Fråga facket

Blogg - 200 kom till Biltemas årsmöte i Halmstad!

Häromdagen fick jag både göra ett arbetsplatsbesök och vara ordförande på ett årsmöte! Bägge delarna ägde rum på Biltema i Halmstad.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Tillsammans med Pierre Ericsson, som är ordförande för LO-facken i Halmstad och ledamot i Biltemas klubbstyrelse Retlog AB, fick jag besöka Biltemas lager 5 i Halmstad. Lagret, som också kallas finlagret eller visningslagret, det är det lager som är mest nybyggt och fräscht och relativt dammfritt, de fyra andra lagren får inte lika många arbetsplatsbesök sen det nya lagret byggdes.

Vi mötte upp arbetsledaren utanför lagret och skyddsskorna åkte på, sen gick vi in på detta gigantiska lager på 55 000 kvadratmeter. Arbetsledaren berättade engagerat om arbetet och hur logistiken fungerar, för mig som för fösta gången i mitt liv besöker ett lager på detta sätt var det rena grekiskan, det kan nog jämföras lite med sjukhusspråk för den som inte är van att arbeta i den miljön. 

Dom berättade att det införts ett nytt bonussystem som gick ut på att om man jobbade lite mer kunde man få lite mer timpeng, det handlade om hur rader man plockat, volymen och vikten, typ som ett slags ackord som inom byggbranschen.  Jag fick erbjudande om att åka upp i en smalgångstruck men tackade vänligt nej pga. höjdskräck.

Sen var det dags för årsmöte. Jag fick reda på att det var runt 200 personer som skulle komma på årsmötet och på Biltema-klubbens årsmöte går medlemmar på betald arbetstid, vilken bra grej!

Formalia avhandlades ganska snabbt och sen gick vi in på valen till uppdrag, där gällde det för mig att hålla tungan rätt i mun för det var många nominerade och flera omröstningar, vilket för mig tyder på ett stort fackligt engagemang.

På övriga frågor var det många medlemmar som hade synpunkter på bonussystemet, att det var orättvist, att det var stressande men också att det var rättvist. Åsikterna skiljde sig åt och det beslutades att det kommer bli omröstning om bonussystemets framtid på vårens medlemsmöte. 

Jag vill än en gång tacka för förtroendet att fått leda Bitemas klubb Retlog ABs årsmöte och även för arbetsplatsbesöket, Det är otroligt nyttigt för mig att se verkligheten och andra arbetares vardag än min egen!

 Christine Marttila ordförande LO-distriktet i Västsverige 

 

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.