Fråga facket Fråga facket

Årets skyddsombud 2022 tilldelas Peter Jansson, Livs

Årets skyddsombud är Peter Jansson från Livsmedelsarbetarförbundet region Väst. Peter är skyddsombud på Carlsbergs bryggeri i Falkenberg och i motiveringen framhålls hans framgångsrika arbetsmiljöarbete.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Årets skyddsombud Peter Jansson och LO-distriktets ordförande Christine Marttila
Årets skyddsombud Peter Jansson och LO-distriktets ordförande Christine Marttila

- Peter gör outtröttligt ett gediget jobb för att värna arbetsmiljön på sin arbetsplats. Han är en utmärkt representant för våra tusentals skyddsombud och väl värd denna utmärkelse, säger Martin Karlsson, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor på LO-distriktet i Västsverige.

Motiveringen lyder:

Peter har under många år varit aktiv som skyddsombud för en säker och bra arbetsmiljö för bryggeriarbetarna på Carlsberg i Falkenberg.
Speciellt i arbetet med riskanalyser, handlingsplaner, förbättringsarbete och samverkan med arbetsgivaren.
Det finns några arbetsmiljöfrågor Peter brinner särskilt för på bryggeriet, framför allt handlar det om ergonomi och buller. Det är områden som har stor påverkan för bryggeriarbetare under en arbetsdag. Men inga frågor är främmande för Peter.
Tack vare Peters arbete har många konkreta förbättringar kommit till stånd.
Ett storbryggeri, som drivs av ett multinationellt bolag, kommer ständigt med förändringar där det verkligen gäller att stå upp för den enskilda arbetarens hälsa. Det gör verkligen Peter. Han är lika aktiv i tillbudssystemen och samverkan med företaget som i det medlemsnära arbetet.
För hur mycket Peter än har på sitt bord så tar han sig alltid sig tid när en medlem vill prata eller behöver handfast hjälp.
Utöver sitt uppdrag som lokalt skyddsombud är Peter även regionalt skyddsombud för Livsmedelsarbetareförbundet. I den rollen besöker han mindre arbetsplatser för skyddsronder och rådgivning till medlemmar och arbetsgivare.
Även där kommer Peters stora engagemang och kunskaper till sin rätt, han är en stor tillgång för Livs Region Väst

 

Staffan Lindström
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.