Fråga facket Fråga facket

30 dagar kvar till valet

– Ja det är nu det gäller! Säger Bertil Hallén, LO Västsveriges ordförande. Vi har börjat bra med samtalskampanjer, torgmöten och arbetsplatsbesök men du gäller det att lägga i en högre växel. Innan valdagen den 9 september kommer 500 000 svenskar att få ett politiskt samtal med någon av LOs medlemsförbund.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Samtalskampanjen är ett led i att få fler att rösta och att berätta varför LO tycker att socialdemokraterna har den bästa politiken för våra medlemmar.

– Det är oroande att en hel del av LOs medlemmar kan tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna. Jag tror många känner sig svikna av de andra partierna och kanske röstar i protest mer än vad de röstar för något. Men SD är inget alternativ för vanligt folk. De vill skära ned i välfärden och sänka skatten för de som tjänar mest, säger Bertil Hallén och fortsätter:

– Det parti som är bäst för oss arbetare är Socialdemokraterna. Socialdemokraterna kommer fortsätta att investera i välfärden, de slår vakt om arbetsvillkoren på arbetsmarknaden och med dom i regeringen så bygger vi ett starkare samhälle.

 

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.