020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Västsverige

En sommarhälsning från oss!

För många börjar semestern nu. Vissa har redan gått och andra börjar sin ledighet i någon av veckorna som kommer. Men vi alla vet att semestern inte är i år vad det brukar vara för många av LOs yrkesgrupper.

Vårt serbiska systerprojekt under corona

Under många år tid har LO-distriktet drivit projekt i samarbete med Olof Palmers center i den serbiska provinsen Vojvodina. När coronan nådde Serbien så reagerade myndigheterna med strikta regler och upp till 60 timmars utegångsförbud.

Sjukförsäkringen är trasig och måste repareras

PRESSMEDDELANDE: 11 maj var sista dagen att lämna in remiss på utredningen om en ny sjukförsäkring, LO välkomnar utredarens förslag och vill nu att regeringen agerar skyndsamt och lägger fram ett förslag till riksdagen.

Arbetsförmedlingen överger Fyrbodal

Under 2018-2019 när beslutade Arbetsförmedlingen att stänga alla fasta kontor i Fyrbodal utom Uddevalla och Trollhättan, till följd av minskade resurser och omorganisering.

Följ med på ett annorlunda Första maj!

Att vi inte kommer kunna demonstrera som vanligt på Första maj har vi ju vetat om ett tag. Och det alternativ som finns är en digital manifestation. Men LO-facken i Melleruds ordförande, Anders Tuten Andersson, var mer kreativ än så.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Ekonomiska utsikter våren 2020

LO-ekonomerna presenterar sin konjunkturprognos Ekonomiska utsikter. Rapporten lägger särskilt fokus på den växande arbetslösheten och Sveriges ekonomiska utmaningar de kommande åren.

Nyhetsbrev från LO Västsverige
Prenumerera på vårt nyhetsbrev