Facket direkt facketdirekt.nu

Krister Andersson, LO-distriktet i Västsveriges chef, satsar på jämlikhet

Från och med hösten 2017 kommer Krister Andersson att arbeta med jämlikhetsutredningen inför LOs kongress 2019. Hans uppdrag är bland annat att stärka utredningen och möjliggöra för regionala genomslag.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning


- Det känns spännande att sätta fokus på nya uppgifter som har betydelse långt in i framtiden. Jag vill fokusera på ett Sverige där klyftorna minskar, trygghet och jämlikhet ökar. Det är en del av det viktiga facklig - politiska arbetet som ligger mig varmt om hjärtat, säger Krister Andersson
Inför valet 2014, ledde Krister Andersson ett motsvarande arbete med en serie regionala rapporter på temat ”Vi vill jobba”.

- Samtidigt är det självklart lite sorgligt att jag lämnar ledarskapet vid LO-distriktet i Västsverige. Vi har haft en positiv utveckling av verksamheten på LO-distriktet och jag har jobbat tillsammans med en fantastisk personalgrupp under mina 12 år som chef. Det har också varit väldigt arbetsintensiva år som krävt mycket från mig och min familj. Nu känns det bra att hjälpa igång och lämna över till nya krafter. Det känns också bra att behålla några åtaganden för LO-distriktet i Västsverige, bland annat vårt internationella engagemang och en del övriga uppdrag. Även om hela Sverige blir arbetsområde så kommer jag att arbeta på distans med utgångspunkt i Västsverige, där min bas finns och förblir, säger Krister Andersson

LO-distriktet i Västsveriges ordförande, Dan Gabrielsson kommenterar att Krister Andersson lämnar chefskapet på LO Västsverige:

- Krister Andersson har haft en oerhörd betydelse för LO-distriktet. Under hans ledarskap har vi gått från klarhet till klarhet. Krister har ett stort kontaktnät och förmågan att dra nytta av detta, både internationellt och i Sverige. Kristers arbete har verkligen satt LO-distriktet i Västsverige på kartan i arbetet för att ständigt förbättra LO-medlemmarnas vardagsvillkor, säger Dan Gabrielsson.

Nu påbörjas en rekrytering av ny chef till LO-distriktet. Rekryteringen sker i samarbete mellan LOs centrala kansli och LO-distriktets ledning. Processen inleds snarast och en ny chef beräknas vara på plats efter sommaren.

 

Carin Malmberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.