Facket direkt facketdirekt.nu

För försäkringsinformatörer

Som försäkringsinformatör har du en viktig roll i att informera om avtalsförsäkringarna som ger extra trygghet för alla som arbetar på arbetsplatser med kollektivavtal.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

Om att vara försäkringsinformatör

Att sprida försäkringsinformation är en ofrånkomlig del av vårt samlade uppdrag, att stärka rättvisan och tryggheten bland våra medlemmar. Våra försäkringsinformatörer är i framkanten av detta arbete.

Som utbildad försäkringsinformatör stöttar din förbundsavdelning och LO-distriktet i Västsverige dig i ditt uppdrag! På Ff-torget hittar du information gällande blanketter och material för att utföra en försäkringskvart för dig och dina arbetskamrater på arbetsplatsen.

Försäkringsutbildningarna är nu öppna för anmälan


Vårt uppdrag – att utbilda 

Vi planerar och genomför utbildningar för dig som är försäkringsinformatör. Vi informerar och stöttar dig och din fackförbundsavdelning.

Utbildningen av informatörer utgör därför ett viktigt nav på alla våra kollektivanslutna arbetsplatser. I utbildningen får du lära dig vad som ingår i kollektivavtalet i form av försäkringar.

Vi kallar alla som fått uppdraget på en arbetsplats till en grundutbildning på fyra dagar. Varje efterkommande år kallas man till en vidareutbildning, för att följa upp förändringar och nyheter inom försäkringsinformatörsverksamheten.