020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Västsverige

LOs 115 åtgärder för ökad jämlikhet

En ny skattepolitik, lärfritids och ett statligt byggbolag. Efter tre års arbete presenterar LO i dag 115 förslag för ökad jämlikhet.   

Information om tillgänglighet

Den 18-19 september är LO-distriktets expedition stängd på grund av utbildningsdagar, vi öppnar som vanligt igen den 20 september. Den 23-24 september har vi lägre bemanning på grund av planeringsöverläggningar.

Nominera till Årets skyddsombud

Är skyddsombudet på din arbetsplats engagerad och arbetar målmedvetet för en bättre arbetsmiljö? Då kan du nominera hen till Årets Skyddsombud!

I välfärden är vi medborgare, inte kunder - ett år efter valet

Välkomna på seminiarium!
(ur LO:s program) Vinsten som drivkraft går rakt emot iden om en gemensam välfärd. Vinstjakten leder till att personalen pressas när välfärdsföretag slimmar verksamheten för att öka vinsten. 

Stora klasskillnader i semester- och fritidsvanor

Var tredje arbetare hade varken gjort en semesterresa eller haft tillgång till fritidshus eller husvagn år 2018. Bland tjänstemän var motsvarande var sjätte person. Klasskillnaden är tydlig i vad människor gör på sin semester och fritid och skillnaden har ökat de tio senaste åren.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Parternas uppgörelse om strejkrätten, del 1 - fackliga grundfrågor

Under senare år har konflikterna i hamnarna och förändringarna av strejkrätten fått mycket uppmärksamhet i massmedia. Det hävdas att det är David mot Goliat. Stora står mot de små. Etablissemang mot vanligt folk. Men verkligheten är sällan entydig.

Nyhetsbrev från LO Västsverige
Prenumerera på vårt nyhetsbrev